Top-Banner

Мъжки отбор

Понеделник, 02 Март 2020 14:12

Динко Миленчев и Тодор Симеонов за спортните бази на Спартак

Президентът на Спартак Пловдив 1947 Динко Миленчев и прездиентът на Марица 1921г. Христо Христов дадоха съвместна пресконференция относно спортните си бази.

"Основният ни приоритет е отборът да има свой стадион, какъвто всеки отбор трябва да притежава и ние ще инвестираме собствени средства в изграждането на стадион "Тодор Диев" " - това каза Динко Миленчев, президент на Спартак Пловдив.

"В момента Спартак използва базата на бившия Работнически стадион - 54 дка. терен общинска собственост, която беше в окаяно състояние. Всеки ден там провеждат тренировки около 250 деца на Спартак и на нашите сателити "Брестник" и "Реал"- Пловдив. Вложихме доста средства. Базата е общинска, но вложихме 6-цифрена сума, защото нямаше как да посрещаме другите отбори там , като се има предвид тогавашното състояние. Предвид развитието на нашия клуб, искаме да вземем базата за 30г. Спартак има готов проект - цялостна реконструкция на съществуващите съблекални, рехабиликтация на съществуващия терен, изграждане на нов изкуствен терен с мобилни трибуни и осветление, изграждане на три игрища с осветление за Футбол7 и Футбол9, изграждане на покрито игрище за Футбол 7 с балонна мембрана, фитнес зала и паркинг за 95 коли. За да може децата да тренират и да играят в условия, които заслужават Искам да се обърна към кмета на града г-н Димитров и премиера на България г-н Борисов да помогнат за изграждането на базите на Спартак и Марица, в името на децата. " - заяви Тодор Симеонов, административен директор на Спартак.

 

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2021 Всички права запазени

Search