Top-Banner

Мъжки отбор

Вторник, 14 Април 2020 17:30

Любо Цеков: Спартак е лицето на Пловдив! За мен е чест и гордост да съм част от този велик клуб!

Нападателят Любо Цеков e в Спартак от първите дни на възраждането на мъжкия тим. Той от най- опитните играчи и имa серизен принос Спартак да върви напред и нагоре.

-Липсва ли ти футболът?

-Да,разбира се,че ми липсва футбола. Футбола за нас не е просто игра, а начин на живот. Краста, от която едва ли ще се излекуваме някога. 

-Как подържаш форма по време на карантина?

-Поддържам форма най-вече с видео уроци.Тренировки, които спокойно могат да бъдат направени и в домашни условия. Последните дни карам и колело, където е разрешено разбира се! 

-Как се представи отборът до тук?

-Мисля,че отбора се представя добре. Всички съжаляваме за изпуснатите точки в Асеновград и Житница, но важното е,че сме на първо място и продължаваме вече близо 2 години без загуба в официален мач!  

-Спартак трябва да е там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол. Това е голям отбор с традиции и минало. Сигурен съм, че всички ние в клуба ще си свършим работата и крачка по крачка ще извървим този дълъг път до професионалния футбол.   

-Какво те задържа в Спартак?

-За мен е чест да играя в този голям отбор. Аз съм израснал в Пловдив и знам какво означава името Спартак. Сега виждам и невероятен професионализъм и желание за работа от треньорите Стефан Учиков и Неделин Петров, желанието всичко да ни бъде подсигурено от страна на Крум Георгиев и Тодор Симеонов и разбира се на президента Динко Миленчев, без когото нищо нямаше да е възможно! Задържа ме и невероятния колектив, който изградихме в Спартак. Всички момчета са страхотни и сме приятели,както на терена, така и извън него!  

-Кой ти е най добрия момент в кариерата?

Като всеки футболист съм имал и добри и лоши моменти,но определено най-запомнящ се и добър беше периода, когато бях в Локомотив Пловдив и отбора достигна до финала за -Купата на България през 2012. Атмосферата, която създадоха тогава феновете беше неописуема и макар и да загубихме финала срещу Лудогорец с 2-1,за мен си остава най-запомнящия се момент! 

-Какво е за теб Спартак?

-Както споменах по-горе Спартак е отбор с традиции и минало. Отбор ставал шампион на България! Пловдив е един от най-футболните градове в България, а Спартак е лицето на Пловдив! За мен е чест и гордост да съм част от този велик клуб!

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2020 Всички права запазени

Search