Top-Banner

ДЮШ

Сряда, 21 Юни 2023 22:52

Спартак U19 отпадна на ¼-финал на Държавното първенство на България (ВИДЕО)

Отборът на Спартак Пловдив до 19 годишна възраст загуби мачът реванш срещу Марица U19 с 1:2. До този мач се стигна след равенство 1:1 преди по-малко от седмица. 

Единственото попадение за Спартак отбеляза Александър Юнаков. Гладиаторите играха почти цял мач с човек по-малко заради втори жълт картон на наш състезател, а в заключителните минути втори футболист бе изгонен и спартаклии доиграха срещата с 9 човека. 

„Самоанализа и самокритиката са качества, които всеки човек трябва да притежава ако иска да се развива. 

Именно в духа на самокритичност искам да отбележа основната причина, която вгорчи иначе достойното представяне на отбора.

В двата мача допуснахме още в средата на първото полувреме да останем с човек по-малко за по два жълти картона, получени в рамките на минута-две от един и същи играч, който биваше изгонен и отборът доиграваше мача с 10 души на терена.

На какво отдаваме това? Защо осъждаме такова поведение и как ще го предотвратим в бъдеще?!

На първо място спорта трябва да ни възпитава на ред и дисциплина. 

В този смисъл ние не толерираме коментари, свързани с грешни съдийски решения. 

Докато играем футбол, ние непрекъснато грешим, но съдиите не ни правят забележки за това. Следователно и ние не трябва да обръщаме никакво внимание на съдийските грешки!

Пререканията със съдията и липсата на респект към неговите решения са израз на лоша дисциплина и нарушаване на йерархията, което е недопустимо съгласно вътрешния ни правилник и етичния кодекс на състезателя. 

Искам да добавя и едно изречение за необмислените нарушения, които са следствие на криво разбрана агресивност в играта.

Когато допускаш нарушение на правилата, което оставя отбора с човек по-малко, това означава, че не разбираш същността на играта в защита. 

Агресията, която не е овладяна е като огъня, който излиза от огнището и опожарява къщата. 

Избора на позиция и момент на действие изискват контрол и въздържание, а не стихийни действия, които водят до бедствие за целия отбор“, коментира Митко Джоров – Главен треньор на Спартак Пловдив

Вижте избрани моменти от срещата:

Media

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2024 Всички права запазени

Search