Top-Banner

ДЮШ

Понеделник, 27 Юни 2022 20:39

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ДЮШ СПАРТАК ОТНОСНО СЪВМЕСТНА РАБОТА И КОМУНИКАЦИЯ С ДРУГИТЕ ДЮШ ПО ФУТБОЛ

ЗАЯВЛЕНИЕ ОТ СТРАНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ДЮШ СПАРТАК ПЛОВДИВ ОТНОСНО СЪВМЕСТНА РАБОТА И КОМУНИКАЦИЯ С ДРУГИТЕ ДЮШ ПО ФУТБОЛ

Има проблеми, които ни вълнуват и държим да писмено да изразим нашето мнение и категорично становище по тях:

1. Не толерираме обаждания на треньори и ръководители от различни ДЮШ до състезателите на Спартак и техните родители, във връзка с евентуално преминаване в техния клуб.

2. Всяко дете заслужава добро обучение и за това ние подкрепяме, допълнително  индивидуално обучение на състезатели на Спартак Пловдив, извън учебно-тренировъчния процес на ДЮШ, но само с правилни средства и методи, след обсъждане на съдържанието и целите на допълнителната индивидуална работа с неговия треньор и методиста на ДЮШ в Спартак.

Наясно сме с наредбата за преминаване на състезатели от една ДЮШ в друга, както сме наясно и с размера на обезщетенията и условията при които те се изплащат на клуба. 

Нямаме против да комуникираме с всеки ръководител, от която и да е ДЮШ в България, ако официално проявява интерес към някой наш състезател.

Категорично против сме, някой треньор или ръководител от друг клуб да контактува с наши състезатели, членове на клуба и да ги разконцентрира.

Треньорския екип на ДЮШ на Спартак си е поставил целта да развива уменията и навиците на всеки състезател от ДЮШ. 

Нашите усилия са фокусирани, да планираме и контролираме учебно-тренировъчния процес на всяка възрастова група! Това е нашият път и начин да сме възможно най-полезни на децата, които търсят добро обучение и са се доверили на нас.

В този смисъл сме готови да споделяме знания и опит с всяка друга ДЮШ или да работим с външен треньор за допълнително индивидуално обучение, който провежда полезни тренировки, защото знае на какво, защо и как може да научи някой наш възпитаник. Правилната тренировка целенасочено развива децата, защото треньора може да се аргументира какво прави, като покаже план и дневник на извършената работа, като покаже тест, с който да докаже прогреса след неговото обучение!

Държим да уточним, че сме против децата да работят допълнително с треньори, които не контактуват с нас и работят без план, дневник и контрол на извършената работа, защото това са вредни тренировки! 

Държим да уточним, че сме против да се  правят случайни и нецеленасочени тренировки с топка или без топка заради самите тренировки. Когато липсва  предварителен тест за ВХОДНО НИВО на състезателя , който да определи неговия Профила със силните и слабите му страни,  тогава дори да правите тренировките на Клоп или Гуардиола, няма как да разрешите проблемите на нашите състезатели, защото състезателите на тези величия в треньорството нямат нашите проблеми! 

Накрая, но на първо място държим да уточним, че когато допълнителните тренировки не се съгласуват с натоварването в клубния отбор, тогава те може да доведат до преумора или прекалено натоварване на някоя мускулна група, която да стане жертва на прекаленото усилие!

Професионалната етика на ръководството на ДЮШ на Спартак изисква добра комуникация и лоялност в работата с другите ДЮШ не само на приказки! 

Естествено, че след като заявяваме открито възмущението си от факта, че някой треньор или ръководител от друг клуб говори с родители на наши състезатели, зад гърба на ръководството на ДЮШ на Спартак, ние няма да си позволяваме да допускаме преговори с родители на деца от други школи, без да информираме своевременно, ръководството на техния ДЮШ.

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2024 Всички права запазени

Search