Top-Banner

Мъжки отбор

Петък, 21 Януари 2022 10:19

Голмайсторът Георги Лазаров: Mястото на Спартак е в по-горните групи и нямам търпение това да стане факт

Младият нападател на Спартак Георги Лазаров вкара 17 гола за един полусезн и е голмайстор на А- регионална група- Пловдив

Кога започна с футбола и кой те запали? 

Играя футбол от 6 годишен. Започнах в Ботев Пловдив при Тодор Зайцев. В началото бях вратар , но той ми каза, че въпреки, че съм “заключил” вратата , сърце не му дава да ме държи там, предвид качествата, които вижда в мен и заиграх като дясно крило. След това ми беше треньор още един добър специалист Румен Байрев.

После дойде Андрей Андреев и въпреки многото индивидуални награди за най-добър нападател и голмайстор на различни турнири, ме ,,мачкаше “ по всякакъв начин, за да се стигне до момента в който след два мача в Турция като титуляр, изведнъж ми заяви, че няма да разчита повече на мен, независимо как се представям на тренировки. Знам, че причините не са свързани с футболните ми качества, но това е друга тема…

Да се разделя с жълто-черната фланелка, която носих 8 години беше наистина болезнено. 

С какво те спечели Спартак?

Дойдох в Спартак, защото познавах повечето от момчетата и най вече заради първия ми треньор там Слави Бекриев , човек с главно ,,Ч’’ . Тук усетих какво е колектив и колко важна е подкрепата на треньора. Влезнахме и се представихме отлично в елитната група и един ден, ненавършил 16 години Крум Георгиев, на който винаги ще бъда благодарен за това, че повярва в мен, ме повика да тренирам в А отбора, където опитните играчи начело с капитана ни Кико Георгиев, ме посрещнаха изключително добронамерено, което продължава и до днес. Благодаря и на треньорите Стефан Учиков, Неделин Петров, Иван Петров, на Тодор Симеонов, Денис Хасан и разбира се на президента ни Динко Миленчев, чиято подкрепа да бъда част от Спартак винаги съм усещал. Благодаря и на верните ни фенове за подкрепата. Скоро направих дебюта си като титуляр във ,,В” група срещу Борислав Първомай, където отбелязах за 1:0 и след това изкарах червен картон на противника, победихме с 2:0.

Играл си със Спартак в юношеските групи и при мъжете , каква е разликата в мъжкия футбол?

Разликата между юношенския и мъжкия футбол е, че при мъжете се играе по-компактно и по-твърдо.

Как оценяваш представянето на Спартак през есенния дял на първенството?

Представянето ни през есенния дял беше впечетляващо - 15 победи от 15 мача, но с този отбор и колектив и начело с треньор като Данаил Бачков знаем, че мястото на Спартак е в по-горните групи и нямам търпение това да стане факт.

През есента вкара 17 гола и си голмайстор на А- областна група, има ли някое попадение, което ще запомниш?

Може би гола срещу Нови Извор в края на мача , гарантирал ни петнайстата поредна победа.

Има ли по-специален момент в кариерата ти?

Сещам се за няколко - когато Димитър Бербатов ме награди с купата за голмайстор на финалите на турнира “Данониада”. Друг специален момент беше когато играх на Стад Дьо Франс с националната фланелка.

Има ли футболист, на който се възхищаваш?

Футболистът на който се възхищавам е Кристиано Роналдо, за цялостното му отношение към играта.

До къде се простират мечтите ти във футбола?

Мечтата ми е един ден да играя за националния отбор на България и да участвам в европейските клубни турнири.

Кои са трите думи , които най-добре те описват?

Непримиримост, дисциплина и коректност.

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2024 Всички права запазени

Search