Top-Banner

Стадион "Тодор Диев" е построен през 1926г. след решение на Община Пловдив от 20 октомври 1925 г., която предоставя 36 декара в днешния район "Южен" за изграждане на футболно игрище с прилежащ парк. 

Футболното съоръжение се изгражда в продължение на по-малко от година, а на 23 май 1926г. се изиграва и първата футболна среща.

Малко по-късно във времето към футболния терен е изградена и официална трибуна със съблекални.

От 1949г. стадион "Тодор Диев" е собственост на "Спартак". 

След 1999г. футболното съоръжение носи името "Тодор Диев".

ПФК Спартак 1947 Пловдив официално е концесионер на стадион "Тодор Диев". След реконструцията съоръжението ще разполага с 8200 седящи места.

Изцяло ще бъде реконструирана сегашната трибуна- Сектор "А", който ще бъде с 4000 седящи места и изцяло покрит с козирка. Там ще бъдат направени ВИП ложи и места за журналисти.

Ще бъдат реконстриурани всички съблекални.

Ще бъде изграден изцяло нов Сектор "Б"- към улица "Македония". Той ще разполага с 3400 седящи места, които също ще бъдат изцяло покрити.

Сектор "В" - към ул. "Димитър Талев". Този сектор ще е с 800 седящи места. Тук ще бъде разположен сектор за гостуващи фенове.

Над Сектор "В" ще бъде поставено голямо електронно табло.

Стадион "Тодор Диев" ще разполага с модерно осветление, отговарящо за телевизионни предаване на футболни срещи в HD формат.

Теренът ще бъде изцяло реновиран като ще се направи ново тревно покрите и поливна система.

В южната част ще бъдат направени 2 изкуствени терена.

Ще бъдат изградени два нови паркинга и 6 входа.

Ще бъде монтирано видеонаблюдение с над 40 камери.

Стадион "Тодор Диев" ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Първа лига и Европейски клубни турнири.

Спонсори

Anvers

Видео

SpartakPlovdiv.bg © 2024 Всички права запазени

Search